Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ponents

Chögyal Namkhai Norbu

El professor emèrit Chögyal Namkhai Norbu és un mestre budista, un reconegut investigador i historiador de la cultura tibetana. Arriba a Occident el 1960 convidat pel professor orientalista Giuseppe Tucci. Des d’aleshores treballa com a investigador i  professor de les llengües i la cultura tibetana i mongol a la Universitat de Ciències Orientals de Nàpols, Itàlia. Funda diferents centres per promoure la cultura i coneixements del llegat cultural i històric tibetà. Entre aquests centres s’hi troba l’Institut Internacional Shang Shung, la Comunitat Dzogchen Internacional i ÀSIA Onlus.

Namkhai Norbu imparteix cursos i conferències per tot el món i ha escrit nombrosos llibres, molts dels quals han estat traduïts a diverses llengües. Com aportació especial a la medicina destaquem la seva obra “Nacimiento,vida, muerte”, traduïda a l’espanyol i editada per Kairós el 2012, i la seva conferència magistral del 2010 a l’Istituto di Anatomia Umana Normale de la Facultat de Medicina de la Universitat de Bolonya sobre la medicina tibetana com a patrimoni de la humanitat.

Torkel Falkenberg

Torkel Falkenberg, llicenciat en Ciències Biològiques, Doctorat (Facultat de Medicina) en Farmacologia/Neurociència, és professor associat en Investigació Mèdica de l’Institut Karolinska Institutet. És el cap d’investigació del grup de medicina integrativa, a la divisió d’Infermeria, del Departament de Neurobiologia, Ciències de la Salut i Societat del Karolinska Institutet. Les seves col·laboracions en investigació, en països de renda baixa i mitja, així com a Suècia, van concloure en diverses tesis doctorals, contribucions als estàndards internacionals, i en esforços per a informar la UE sobre el finançament estratègic de la investigació CAM (CAMbrella). Torkel va treballar com a consultor per als responsables de la planificació de la salut i especialistes en l’àmbit nacional i internacional, inclòs el Banc Mundial i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la qual cosa desembocà en diferents informes estratègics de l’OMS sobre Medicina tradicional/Medicina complementària i alternativa (MT/MCA). Va formar part de la Junta Directiva de la Societat Internacional per a la Investigació en Medicina Complementària (ISCMR), i és membre del comitè de redacció de diferents revistes científiques i l’editor de la secció per a la revista BMC CAM. És el director de la fundació d’ investigació sense ànim de lucre I C – The Integrative Care Science Center www.integrativecare.se, un aforament suïs dedicat a la investigació de la medicina complementària, alternativa (CAM) i integrativa, amb activitats de formació i comunicació. Torkel és també el cap adjunt del Centre per a la sostenibilitat social del Karolinska Institutet http://ki.se/forskning/centrum-for-social-hallbarhet-css

José Francisco Tinao

José Francisco Tinao és el Director Mèdic de la Clínica de Medicina Integrativa CM. Amb un   Màster en Medicina Biològica per la UAH, es va diplomar en Administració Pública per l’ Instituto Ortega y Gasset – UCM i en Estudis Avançats en Història Contemporània per la URJC.

Actualment és el President i cofundador de la Societat Espanyola de Salut i Medicina Integrativa (SESMI) i membre de la Societat Espanyola de Medicina Interna i de la Societat Europea de Medicina Integrativa.

Ha estat editor científic; és l’actual responsable de la col·lecció de llibres: “Soluciones desde la Medicina Integrativa”, i és professor numerari des de 1989 a la Comunitat Autònoma de Madrid (actualment en excedència).

José Francisco Tinao és autor de diferents llibres al camp de la promoció de la salut i de la formació en infermeria.

 

Li Qilin

Llicenciada en Medicina a la Facultat de Medicina Tradicional Xinesa (MTC) de Shanghai el 1987. Aquest mateix any s’inicia com a professora d’acupuntura de la Universitat Tradicional de la Xina (MTC) a Yunnan. Més tard, cursa dos anys de formació en postgraus d’acupuntura i exerceix com a metgessa en el Departament d’Acupuntura de l’Hospital Adjunt a la Facultat de MTC de Yunnan.

Des de 1996 fins al 2000 és professora a la Fundació Europea de Medicina Tradicional de la Xina (MTC). Durant aquest període és responsable del curs d’acupuntura en el postgrau de dos anys de durada adreçat a metges i organitzat pel Col·legi de Metges de Tarragona. També treballa durant set anys com a professora a l’Institut Superior de Medicina Tradicional de Barcelona (ISMET). Durant els dos darrers anys imparteix cursos relacionats amb la MTC en el marc d’ Els Juliols, de la Universitat de Barcelona.

Compta amb 26 anys d’experiència en l’ensenyament i pràctica de la medicina tradicional xinesa i la medicina occidental. Des de l’any 2000 fins avui treballa com a metgessa acupuntora en el Centre de Medicina Complementària de Barcelona.

 

Manel Ballester

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (1975). Especialista en Medicina Interna i Cardiologia Hospital Vall d’Hebron, Barcelona (1975-79). Doctor en Medicina (1982).  Research Fellow i Director del Laboratori d’ Ecocardiografia Clínica del Cardiothoracic Institute de Londres, National Heart Hospital (1979-1983). Director del Programa de Miocardiopaties i Trasplantament Cardíac de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (1983-99).

Receptor de nombroses beques d’investigació, ha desenvolupat el seu camp en diferents àmbits de la Cardiologia: ecocardiografia, insuficiència cardíaca, hipertensió arterial, malaltia valvular, malalties del miocardi, trasplantament cardíac i Medicina Nuclear.

És autor de nombroses publicacions en revistes nacionals i internacionals, ha dirigit tesis doctorals i ha rebut més de 20 premis a la tasca d’investigació, inclòs el Narcís de Monturiol de la Generalitat y el Josep Trueta de l’ Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya. Ha estat President de la Societat Catalana de Cardiologia i Cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

És Catedràtic de Medicina (Cardiologia) de la Universitat de Lleida des de 1999 i fundador del grup d’Investigació en Biologia Molecular en la Mort Cel·lular Programada. Va participar en la divulgació de la nova anatomia i funció cardíaca relacionades amb el cor helicoïdal proposades per Francisco Torrent-Guasp, amb el qual va col·laborar (1991-2004). Des de 2006 s’ha interessat en el procés d’aprofundiment en els mecanismes de l’angoixa, i formació en diferents línies relacionades amb la medicina energètica que permet disposar d’eines diferents de les convencionals per a resoldre problemes mèdics.

 

Thubten Phuntsok

Format com a metge en la tradició tibetana. A principis de la seva carrera exerceix en la seva ciutat natal de Dergue. Avui treballa com a professor i investigador en el Departament d’Estudis Tibetans de la Universitat Central de les Nacionalitats de Beijing a la Xina i figura com un destacat estudiós de la medicina i la història tibetana.

Thubten és autor de nombrosos llibres en una varietat de disciplines. Entre les seves obres destaca Gramática de la lengua tibetana (1987), Chendug; dos volums de La historia del Tíbet (1994), Chendug. Elementos para el estudio de la condición física (1999), Beijing. Principios terapéuticos en la medicina tibetana (2000) Beijing. La relación entre la mente y el cuerpo (2003), Lhasa i Elementos para el estudio de la medicina tibetana (2009) Beijing.

És també director de l’Institut Mèdic Tibetà i president de l’Associació Tibet per a la Prevenció de la SIDA (TAPA) que funda ell mateix. Aquesta és la primera organització no governamental de l’altiplà tibetà, dedicada a augmentar la conscienciació sobre la SIDA i proporcionar tractament mèdic. Ha estat guardonat amb nombrosos premis nacionals per les seves publicacions sobre idioma, història, religió i medicina i és membre de l’organització no lucrativa Machik.

Phuntsog Wangmo

La Doctora Phuntsog Wangmo es gradua en estudis superiors a l’Escola de Medicina Tradicional de la Universitat de Lhasa el 1988, on fa la residència de dos anys després de completar el programa de formació de cinc anys (1983-1990). Durant aquest temps estudia amb els Kenpos Troru Tsenam i Gyaltsen, dos dels doctors més coneguts del Tibet, relacionats amb el renaixement de la medicina tibetana en el Tibet de la Xina.

Wangmo té l’oportunitat d’ampliar la seva formació amb el Kenpo Troru Tsenam durant quatre anys. Més tard, treballa molts anys com a metgessa a l’est del Tibet, on col·labora i dirigeix la implementació d’ASIA, l’organització no governamental fundada per Chögyal Namkhai Norbu. Des d’aleshores treballa en nom d’ASIA i ha fundat hospitals i centres de formació a les regions remotes de la província de Sichuan i la prefectura de Chambdo.

Des de 1996 fins a l’actualitat és la coordinadora de projectes d’ASIA al Tibet per al desenvolupament de l’Hospital Gamthog en col·laboració amb personal expatriat, i és també la coordinadora i metgessa de medicina tibetana que supervisa les activitats relacionades amb la salut de tota la regió al voltant de la Prefectura de Chamdo. Abans de 1996 treballa com a docent a la facultat de l’Institut Shang Shung Itàlia on imparteix nombrosos seminaris i conferències sobre medicina tibetana.

 

Juan José Dallarés Angulo

És Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Diplomat en Homeopatia per l’Institut Mexicà d’Homeopatia i l’Acadèmia Médico-Homeopàtica de Barcelona; va realizar pràctiques a Mèxic D.F. i Oaxaca. També va seguir estudis de Sofrologia amb el Dr. Caycedo i d’Auriculoterapia i Acupuntura amb els Drs. Nogier de Lyon i Sabatier de Toulouse i està format en Psicoterapia Humanista per l’Institut d’A.T. de Barcelona. Es va diplomar en el tractament del dolor (Tecnologia S.C.E.N.A.R.) i és membre actiu de la Lliga Médico-Homeopàtica Internacional des de l’any 1980. Va ser President de l’ AMHB entre 1987 i 1989 i és membre docent de l’AMHB.

És també diplomat en Kinesiologia Touch for Health, Màster en Biorresonància per la Universitat de Timisoara i expert en Medicina Quàntica. En els últims anys va realitzar estudis i investigació en aquest nou camp de la medicina i el va incorporar en la seva pràctica clínica com a instrument de diagnòstic funcional i tractament energètic.

Des de 1985 ha dirigit diferents seminaris i impartit cursos a la Universitat de Granada, a la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat Central de Barcelona, i actualment a l’Institut IL·3, vinculat a aquesta universitat. Entre els anys 2000 i 2005 va estar al Servei d’Urgències de Terrassa, vinculat a l’ICS, i des del 2007 ha treballat també com a Metge adjunt del Servei d’Urgències de Mataró.

Armand Soler

És Llicenciat en Psicologia, Diplomat en Infermeria i entre d’altres estudis, va seguir cinc anys d’estudis de Medicina, el Màster i Postgrau en Psicologia Integradora Humanista i un Postgrau d’Estudis Gerencials d’Administració Pública a ESADE. Va formar-se en formació terapèutica en desprogramació biológica i en psicogenealogia.

Pel que fa a la seva activitat en el camp de les ciències de la salut, ha estat Agent de Salut Comunitària i ha assumit diferents funcions directives en l’àmbit local i provincial, entre les quals ha estat psicòleg del COOB (Comitè Olímpic Organitzador Barcelona 92) i actualment és el Síndic de la Ciutadania.

 

S. Mohanambal

La Dra. Mohanambal és metgessa i mestra espiritual originària de Bangalore (Índia). Actualment resideix a Barcelona, des de fa més de 25 anys. És especialista en ginecologia i utilitza el coneixement Ayurveda i altres medicines naturals, amb un profund compromís per a la transformació espiritual dels seus pacients. La seva visió personal de la integració de ment, cos i esperit es basa en la confluència dels coneixements vèdics i de les seves investigacions sobre la regeneració i rejoveniment cel·lular.

Actualment imparteix cursos i seminaris als Estats Units, Índia i Espanya. És autora de nombroses publicacions sobre salut i espiritualitat, entre les quals destaquen l’obra de referència Secrets de l’Ayurveda i la seva primera novel·la El retorn de la deessa.

La Generalitat de Catalunya ha reconegut el seu treball per la pau, la igualtat i els drets dels immigrants, i ha estat guardonada amb el Premi a la Concòrdia 2006 del Club d’Exploració i Aventura d’Espanya, en honor a les seves nombroses contribucions a la pau i l’harmonia del planeta.

Karmelo Bizkarra

És Llicenciat en Medicina I Cirurgia per la Universitat del País Basc. És especialista en medicina Higienista, medicina Antroposòfica, medicina Espagírica i medicina Psicosomàtica. Màster en Bioenergètica i formació en teoria Reichiana. La seva tasca mèdica es desenvolupa a través d’un programa d’integració de la salut física amb la salut psicoemocional. L’alimentació sana, el dejú, la consciència corporal, el despertar dels sentits, el contacte amb la natura, el treball psicocorporal, l’expressió emocional i les relacions humanes treballades en dinàmiques de grup, són part del seu programa de salut.

Actualment és el director mèdic del Centre de Salut Vital Zuhaizpe a Arizaleta-Navarra. Ha sigut docent en Màster I Cursos de Postgrau en Medicines Complementàries a les Universitats de Saragossa, Barcelona (Les Heures), i a l’actualitat, és professor en el Màster de Medicina Naturista i Complementària de la facultat de Medicina de Santiago de Compostela. També és professor de la formació de Medicina Antroposòfica. Ha col.laborat en diverses revistes especialitzades i és autor de diversos llibres en la línia d’una educació per a la salut.